Festmetoden – en lyckad satsning


Alkoholkommittén har genomfört en utvärdering av Festmetoden och Utrednings- och statistikkontoret (USK) vid Stockholms Stad har sammanställt resultaten i en rapport. Undersökningen bygger pĺ svar pĺ frĺgor som ställts till 2 100 personer i ĺldrarna 18-25 ĺr i en av SIFO:s webbpaneler. Deltagarna rekryterades i samband med SIFO:s stora Orvesto-undersökning som bygger pĺ ca 30 000 enkäter till ett oberoende och slumpmässigt riksrepresentativt urval i ĺldrarna 15-79 ĺr.

Resultaten visar att hela 81 % av mĺlgruppen hade hört talas om Festmetoden. En högst bidragande faktor till att Festmetoden har spridits sĺ brett i mĺlgruppen är att den pĺ mycket kort tid blev en “snackis” pĺ nätet. Det har pratats om Festmetoden pĺ hundratals bloggar och diskussionsforum pĺ internet, där inläggen kan räknas i tiotusental.

Ladda hem rapporten i pdf-format med hjälp av länken till höger.